Master Plan – NL

Seanergy - Master Plan
Play Video about SEANERGY Master Plan Presentation - Cover

Details van stappen

Definieer een duidelijke, duurzame visie voor de havens, die energie-efficiëntie, gebruik van hernieuwbare energiebronnen en koolstofneutraliteit omvat.

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGY D1.1 : Het verklaart de noodzaak voor havens om over te stappen op groenere praktijken en zet de toon voor de visie en missie van het project.

SEANERGY D1.2 Paragraaf 2.2.9. & Sectie 2.2.10 (Energie-efficiëntie) biedt technologieën om de energie-efficiëntie te verbeteren die aansluiten bij het formuleren van een duurzame visie.

SEANERGY D2.3 Paragraaf 3.1.2 (Transitie naar groene energie voor havenfaciliteiten): Geeft informatie over de transitie van havenfaciliteiten naar groene energie, wat kan helpen bij het opstellen van een missieverklaring.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

Stel een missieverklaring op die de transitie naar groene energie en duurzame praktijken belichaamt.

SEANERGIE D1.2 Hoofdstuk 1.

  • Het Port of the Future in Europe -initiatief van DocksTheFuture schetst een visie voor energie-efficiënte en ecologisch duurzame havens in Europa.
  • Haven van Rotterdam deelt haar doel, missie, visie en strategie voor het bouwen van de duurzame haven van morgen, waarbij de integratie van de Sustainable Development Goals van de VN wordt benadrukt .
  • Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) : relevant voor havens zijn onder meer het bevorderen van veerkrachtige infrastructuur (doelstelling 9), duurzame verstedelijking (doelstelling 11), klimaatactie (doelstelling 13), behoud van de zee (doelstelling 14) en het bevorderen van partnerschappen (doelstelling 17). Deze doelstellingen begeleiden havens bij het bijdragen aan economische groei, sociale inclusie en ecologische duurzaamheid.

Stel grenzen vast die de reikwijdte schetsen, inclusief technologische, operationele en geografische grenzen.

  • EMSA (European Maritime Safety Agency) biedt inzicht in de rol van havens in de duurzaamheid van de maritieme sector en onderstreept de betrokkenheid van belanghebbenden bij het gebruik van alternatieve brandstoffen en energievoorzieningen .
  • BKG-protocol: geef richtlijnen om de te analyseren systeemgrenzen te beoordelen
  • ISO 14064- norm die de methodologie aangeeft om de systeemgrenzen te beoordelen, rekening houdend met operationele, financiële en geografische grenzen.

Details van stappen

Identificeer alle aandeelhouders en belanghebbenden, inclusief havenautoriteiten, lokale overheden, investeerders, leveranciers en de gemeenschap.

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGY D1.1 Hoofdstuk 2 definieert belanghebbenden en hun belang, en ondersteunt rechtstreeks het identificatieproces.

SEANERGY D1.1 Paragraaf 5.1. biedt een methodologie voor het identificeren van belanghebbenden, wat cruciaal is voor het uitgebreid in kaart brengen van belanghebbenden.

SEANERGY D1.2 : De inleiding en de verschillende technologiesecties beschrijven de soorten technologieën en hun fabrikanten, waarnaar kan worden verwezen om belanghebbenden te identificeren die relevant zijn voor de technologievoorziening.

SEANERGY D2.2 Paragraaf 2.1 (vooral Tabel 1) geeft details over de participatie van belanghebbenden die kunnen worden gebruikt om de behoeften en belangen van belanghebbenden te identificeren en analyseren.

SEANERGY D2.3 Sectie 3.2 (Overzicht van 34 succescases van schone-energiehavens): schetst succesvolle groene havencases, die als leidraad kunnen dienen bij het identificeren van belanghebbenden die kunnen bijdragen aan het masterplan.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

  • Porteconomicsmanagement.org: Benaderingen van belanghebbenden : – Benadrukt het belang van het betrekken van belanghebbenden bij het hele proces. – Stelt methodologieën voor voor stakeholderanalyse en betrokkenheid.
  • ESPO GREEN GUIDE 2021 : Een handleiding voor Europese havens op weg naar een groene toekomst
  • EcoPorts : De haven van Le Havre, Frankrijk, neemt deel aan EcoPorts en stimuleert de betrokkenheid van belanghebbenden bij milieubeheerpraktijken .
  • AA1000 Standaard voor betrokkenheid van belanghebbenden biedt richtlijnen en principes voor effectieve betrokkenheid van belanghebbenden. Het helpt havens systematisch belanghebbenden te identificeren en te prioriteren, hun belangen en zorgen over het koolstofvrij maken te begrijpen en strategieën te ontwikkelen om hen te betrekken bij besluitvormingsprocessen.

Analyseer de behoeften en belangen van belanghebbenden om ervoor te zorgen dat hun zorgen in het masterplan worden aangepakt.

SEANERGY D2.1 Secties als 2.2.1 en 2.2.2 bespreken het belang van belanghebbenden en de rangschikking van barrières en oplossingen, die het proces van het identificeren van aandeelhouders en belanghebbenden kunnen informeren

Details van stappen

Definieer de bestuursstructuur, inclusief rollen, verantwoordelijkheden en besluitvormingsprocessen.

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGY D1.1 Hoofdstuk 5 definieert bestuursstructuren niet expliciet; het raamwerk voor belanghebbenden (hoofdstuk 5) impliceert bestuur via de managementcyclus ervan, die de opgezette structuur zou kunnen informeren.

SEANERGY D1.2 :Het methodologiegedeelte van het document kan informatie verschaffen over het structureren van het bestuur voor technologieselectie en -implementatie.

SEANERGY D2.1 Paragraaf 2.1 houdt niet direct verband met de bestuursstructuur; Het begrijpen van barrières en hoe deze te overwinnen kan indirect bijdragen aan het definiëren van rollen en verantwoordelijkheden.

SEANERGY D2.2 Paragraaf 1.3 vermeldt de methodologie voor workshopontwikkeling, die inzichten zou kunnen bieden in het vormen van een governancestructuur.

SEANERGY D2.3 Paragraaf 3.1 (Maatregelen die bijdragen aan de transitie naar een koolstofarme energie/alternatieve brandstoftechnologieën): Details van maatregelen die bijdragen aan de transitie, die de ontwikkeling van een bestuursstructuur kunnen ondersteunen.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

Zet een stuurgroep op met vertegenwoordigers van de belangrijkste groepen belanghebbenden om het project te begeleiden.

Stel strategische doelstellingen vast die aansluiten bij de visie en missie.

Details van stappen

Zorg ervoor dat doelstellingen specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdsgebonden zijn (SMART).

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGY D1.1 Hoofdstuk 4 bespreekt de noodzaak om stakeholders te managen, wat aansluit bij het stellen van strategische doelstellingen waarbij rekening wordt gehouden met de diverse belangen en invloeden van stakeholders.

SEANERGY D1.2 :De uitgebreide lijst met technologieën in de catalogus kan als leidraad dienen voor het vaststellen van doelstellingen met betrekking tot de adoptie van technologie voor duurzaamheid.

SEANERGY D2.1 Paragraaf 2.1: De barrières en oplossingen die zijn geïdentificeerd in het literatuuronderzoek (paragraaf 2.1) kunnen het stellen van strategische doelstellingen ondersteunen die aansluiten bij de visie en missie.

SEANERGY D2.2 Hoofdstuk 5: Voorlopig drielaags businessmodelcanvas (secties 5.1 tot 5.3) kan helpen bij het vaststellen van strategische doelstellingen door een analytisch instrument te bieden voor het beoordelen van economische en financiële kansen.

SEANERGY D2.3 Paragraaf 3.1.1 (Energie-efficiëntie van bestaande industrie en infrastructuur): Beschrijft energie-efficiëntiemaatregelen om strategische doelstellingen te helpen bepalen.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

Details van stappen

  • Ontwikkel een plan voor de betrokkenheid van belanghebbenden, inclusief communicatiestrategieën en feedbackmechanismen.
  • Creëer forums voor de dialoog en participatie van belanghebbenden.

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGY D1.1 Paragraaf 5.3 & Paragraaf 5.4 beschrijft betrokkenheidstactieken en -benaderingen, die een basis bieden voor het ontwikkelen van een plan voor betrokkenheid van belanghebbenden. Paragraaf 5.4.3, over communicatie, is relevant voor het opzetten van forums voor betrokkenheid en dialoog.

SEANERGY D1.2 :De structuur van de catalogus en de verscheidenheid aan technologieën duiden op een brede basis van potentiële belanghebbenden waarmee we kunnen samenwerken bij de adoptie van technologie.

SEANERGY D1.3: De discussie over LCA- en ESG-beoordelingen en hun relevantie voor belanghebbenden kan worden gebruikt om een plan voor stakeholderbetrokkenheid te ontwikkelen.

SEANERGY D1.3 : Het methodologiegedeelte onder de Black-Box Life Cycle Assessment-aanpak biedt een proces om belanghebbenden te betrekken via het verzamelen en analyseren van gegevens.

SEANERGY D2.1 : De resultaten richten zich op de beperkingen en oplossingen van kennis (paragraaf 2.1) en kunnen een raamwerk bieden voor het ontwikkelen van een plan voor de betrokkenheid van belanghebbenden.

SEANERGY D2.2 Hoofdstuk 3: Demo-Port Workshops (secties 3.1 tot en met 3.3) kunnen de ontwikkeling van een plan voor stakeholderbetrokkenheid informeren door feitelijke betrokkenheidspraktijken in detail te beschrijven.

SEANERGY D2.3 Sectie 3.4 (Sociale innovatie en inclusiviteit in groene havens): Gesprekken over sociale innovatie en inclusiviteit, die een basis bieden voor plannen voor stakeholderbetrokkenheid.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

  • Clean Shipping Index (CSI): De haven van Helsinki, Finland, maakt gebruik van CSI om met rederijen in gesprek te gaan over milieuprestaties, waardoor de bredere betrokkenheid van belanghebbenden wordt beïnvloed .
  • Haveneconomie, management en beleid, Hoofdstuk 4.5 – Green Port Governance
  • Porteconomicsmanagement.org: Consultatiebelang : – Onderstreept het belang van stakeholderconsultatie. – Biedt inzichten over het ontwikkelen van communicatiestrategieën en het opzetten van forums voor dialoog.
  • Haveneconomie, -beheer en -beleid: Hoofdstuk 4.4 Havenclusters
  • ESPO GREEN GUIDE 2021 : Een handleiding voor Europese havens op weg naar een groene toekomst
  • Het DocksTheFuture- project heeft tot doel de belangrijkste belanghebbenden te betrekken bij het definiëren van de toekomstige havens, met de nadruk op duurzame ontwikkeling .
  • Verordening (EU) 2019/2088 inzake duurzaamheidsgerelateerde openbaarmakingen in de financiëledienstensector: Het betrekken van belanghebbenden bij duurzame praktijken is een belangrijk aspect van de doelstellingen van SFDR om de transparantie in duurzaamheidskwesties te vergroten.

Details van stappen

Wijs duidelijke verantwoordelijkheden toe aan belanghebbenden voor het behalen van de gestelde doelstellingen.

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGIE D1.2 Hoofdstuk 2.

SEANERGY D1.3 :De rollen van verschillende partners en hun bijdragen aan de LCA- en ESG-studies suggereren een raamwerk voor het toewijzen van verantwoordelijkheden.

SEANERGY D2.1 Paragraaf 2.1.1: Inzichten in de heterogeniteit van havens en hun activiteiten kunnen richting geven aan de verdeling van verantwoordelijkheden (paragraaf 2.1.1).

SEANERGY D2.3 Paragraaf 3.1.4 (Infrastructuur voor alternatieve brandstoffen): Bespreekt de infrastructuur voor alternatieve brandstoffen, die kan helpen bij het toewijzen van verantwoordelijkheden voor het bereiken van doelstellingen.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

  • Environmental Ship Index (ESI): De haven van Bremerhaven, Duitsland, gebruikt ESI om verantwoordelijkheid en prikkels toe te wijzen aan schepen om hun impact op het milieu te verminderen .
  • ESPO GREEN GUIDE 2021 : Een handleiding voor Europese havens op weg naar een groene toekomst.
  • Haven van Los Angeles : – Bevat voorbeelden van het toewijzen van verantwoordelijkheden en het opzetten van verantwoordingsmechanismen.
  • Haven Amsterdam EU-wet- en regelgeving vormt de basis voor de acties van Haven Amsterdam om de ketenverduurzaming te bevorderen: Vestigingsbeleid, Actieve betrokkenheid bij bestaande klanten, Deelname aan multi-stakeholder initiatieven, Actieve samenwerking met ketenpartners en hun Inkoopbeleid.

Zorg voor verantwoordingsmechanismen om de prestaties van alle betrokken partijen te monitoren.

Details van stappen

Documenteer alle initiatieactiviteiten, beslissingen en plannen om een duidelijk overzicht bij te houden.

SEANERGY-tools en -gidsen

De SEANERGY D1.3 -catalogus zelf kan deel uitmaken van de initiatiedocumentatie en een basis bieden voor beschikbare technologieën voor duurzame praktijken in havens.

SEANERGY 2.1 Hoofdstuk 2: De systematische aanpak voor het overwinnen van kennisbarrières, beschreven in het eindproduct, zou een basis kunnen bieden voor initiatiedocumentatie.

SEANERGY D2.2 Samenvatting en conclusies uit de workshops kunnen als basis dienen voor het documenteren van initiatieactiviteiten en het waarborgen van transparantie.

SEANERGY D2.3 Paragraaf 3.3 (Beleidsmaatregelen gericht op het koolstofvrij maken): schetst beleidsmaatregelen voor het koolstofvrij maken, die kunnen worden gebruikt voor initiatiedocumentatie.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

  • Strategische planning voor havenautoriteiten , rapport van het UNCT AD-secretariaat.
  • ISO 9001 Kwaliteitsmanagementsysteem ISO 9001 is een wereldwijd erkende norm voor kwaliteitsmanagement. Het helpt organisaties van elke omvang en sector om hun prestaties te verbeteren, aan de verwachtingen van klanten te voldoen en hun toewijding aan kwaliteit te tonen. De vereisten definiëren hoe een kwaliteitsmanagementsysteem (QMS) moet worden opgezet, geïmplementeerd, onderhouden en voortdurend verbeterd.
  • Richtlijn (EU) 2022/2464 richt zich op het verbeteren van de duurzaamheidsrapportage van bedrijven: het documenteren van duurzaamheidspraktijken en het beoordelen van risico’s.
  • ISO 14001 Milieumanagementsystemen bieden een raamwerk voor het beheren van milieuverantwoordelijkheden, het minimaliseren van de gevolgen voor het milieu en het garanderen van naleving van de regelgeving bij het koolstofarm maken van de economie.

Zorg voor transparantie en traceerbaarheid van de initiatieffase ter ondersteuning van toekomstige audits en beoordelingen.

Details van stappen

Beoordeel en analyseer relevante milieuregelgeving, maritieme wetten en energiebeleid die van invloed zijn op havenactiviteiten en de transitie naar groene energie.

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGIE D1.1 Hoofdstukken 1 en 2 introduceren het project en de belanghebbenden en leggen een basis voor het begrijpen van het regelgevings- en beleidslandschap dat de groene transities in de haven beïnvloedt.

SEANERGY Deliverable D2.1 , “2.1.4 Barrières op het gebied van gedrag en menselijke elementen”: Bespreekt de rol van ecologische ruimtelijke planning en de betrokkenheid van milieupersoneel bij aanbestedingsbeslissingen voor het bereiken van ecologische schaal in industriële havenzones.

SEANERGY D2.3 : Literatuuronderzoek en deskresearch (2.1): Matcht met het herzien van milieuregelgeving, maritieme wetten en energiebeleid. Beleidsmaatregelen gericht op het koolstofvrij maken (3.3): Sluit aan bij het integreren van beste praktijken uit regionale en mondiale normen.

SEANERGY D2.3 , paragraaf 3.5 Belangrijkste bevindingen uit interviews met belanghebbenden in de haven: Het bespreekt het belang van het adopteren van groenere brandstoffen en energie, waarbij regelgevingskaders en samenwerking met belanghebbenden worden benadrukt. Specifieke vermelding van initiatieven zoals het Fit For 55-pakket van de EU en normen zoals ISO 14064 en ISO 14001 onderstrepen de noodzaak voor havens om regelgevende ondersteuning en groene initiatieven effectief te integreren.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

Zorg voor naleving en neem best practices uit regionale en mondiale normen op in de planning.

SEANERGY D2.2 Workshopbevindingen van regionale workshop 1: Oostzee-Atlantische Oceaan-Noord-regio’s (door WMU): Benadrukte de combinatie van technologie, bedrijfsmodellen, beleid en regelgeving voor het koolstofvrij maken van havens, het bevorderen van partnerschappen, het benutten van prikkels en het ontwikkelen van alomvattende strategieën.

Details van stappen

Stel een duidelijke basislijn op met behulp van gegevens uit LCA- en ESG-beoordelingen om de huidige milieueffecten en het energieverbruik te begrijpen.

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGY D1.1 De gedetailleerde lijst van belanghebbenden (Tabel 2, pag. 19) categoriseert ze op basis van hun relatie en nabijheid tot energietransitieprojecten, wat kan helpen bij het vaststellen van een basislijn voor de huidige activiteiten en impact.

Het SEANERGY D1.2 -catalogusoverzicht van meer dan 90 technologieën op gebieden als scheepselektriciteit, brandstofproductie en energie-efficiëntie kan helpen bij het vaststellen van een basislijn voor het huidige energieverbruik en de gevolgen voor het milieu.

SEANERGY D1.2 Pagina 15 bespreekt beschikbare technologieën op de markt, met de nadruk op waterstofbrandstof en toekomstige trends zoals alternatieve brandstoffen zoals ammoniak en methanol. Deze gegevens kunnen informatie verschaffen over de huidige stand van de technologie en potentiële gebieden voor verbetering van het energieverbruik en de impact op het milieu.

SEANERGY D1.3 Black-Box Life Cycle Assessment Approach (LCA), in het bijzonder 3.2 Doelstelling en reikwijdtedefinitie van LCA’s, voor het vaststellen van basislijnen voor de impact op het milieu met behulp van LCA-gegevens. SEANERGY D1.3 ESG-beoordeling van energie en brandstoffen in havens, met name 4.2 LCA-resultaten en 4.4 ESG-analyse, voor ESG-beoordelingsbasislijnen en het identificeren van verbetergebieden.

SEANERGY D2.2 Workshop Bevindingen van regionale workshop 2: Binnenwateren (door EHOO): Gericht op de ontwikkeling van de stroomvoorziening aan land, het gebruik van CO2-gereduceerde brandstoffen en de uitdagingen en kansen op het gebied van het koolstofarm maken en de ontwikkeling van havens.

SEANERGY D2.3 : Beste praktijken uit de huidige groene havens (3), vooral secties over energie-efficiëntie, groene energietransitie en digitalisering, helpen bij het vaststellen van een basislijn voor de milieueffecten en het energieverbruik.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

Gebruik de basislijn om lacunes en gebieden voor verbetering in de havenactiviteiten te identificeren.

SEANERGY D1.2 Pagina 25 Biedt een catalogus van technologieën met details over het type oplossing, de toepasbaarheid op schepen en andere kenmerken. Deze uitgebreide lijst helpt bij het identificeren van technologische hiaten en kansen voor verbeteringen in de havenactiviteiten.

SEANERGY D2.3 , paragraaf 3.5 Belangrijkste bevindingen uit interviews met havenbelanghebbenden: schetst de transitie van havens naar schonere brandstoffen en energiebronnen, waarbij de rol van havens als groene energiehubs wordt benadrukt. Dit omvat het benutten van hernieuwbare energiebronnen, elektrificatie en het potentieel voor groene waterstof, waardoor een solide basis wordt gelegd voor het vaststellen van een basislijn van de huidige praktijken en energieverbruik.

Details van stappen

Identificeer de belangrijkste interventies die nodig zijn om de doelstellingen van het Masterplan te bereiken, zoals technologische upgrades, infrastructurele veranderingen en operationele aanpassingen.

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGY D1.1 Paragraaf 5.2 bespreekt het prioriteren van belanghebbenden op basis van verschillende kenmerken (bijvoorbeeld macht, urgentie) die essentieel zijn voor het identificeren van interventies en het stellen van doelstellingen op het gebied van energie-efficiëntie en emissiereductie.

SEANERGY D1.2 Paragrafen over specifieke technologieën (bijvoorbeeld paragrafen 2.2.1 tot en met 2.2.10): In deze paragrafen worden verschillende groene technologieën beschreven die kunnen dienen als interventies voor het bereiken van energie-efficiëntie, de integratie van hernieuwbare energie en het verminderen van emissies.

SEANERGY D1.3 sectie 3.3: Haven van Valencia LCA en daaropvolgende secties over Ennshafen en Syros Port LCA’s voor het identificeren van specifieke milieueffecten en potentiële interventies.

SEANERGY D1.3 Paragraaf 4.3: Voorgestelde mitigatiemaatregelen voor demohavens voor het stellen van doelstellingen voor het verminderen van emissies en het verbeteren van de efficiëntie.

SEANERGY D2.2 Workshop Bevindingen van regionale workshop 2: Binnenwateren (door EHOO) en regionale workshop 4: Regio Zuidoost-Europa (door DAFNI): Aanbevelingen omvatten onder meer het ontwikkelen van stroomvoorzieningen aan land, het adopteren van CO2-gereduceerde brandstoffen, het integreren van havenplannen voor energie-efficiëntie en het belang van technologische investeringen.

SEANERGY D2.3 , sectie 3.5 Belangrijkste bevindingen uit interviews met belanghebbenden in de haven: De belangrijkste geïdentificeerde interventies omvatten technologische upgrades, infrastructurele veranderingen en operationele aanpassingen, met de nadruk op de integratie van hernieuwbare energie, energie-efficiëntie en emissiereductie. Interviews met belanghebbenden benadrukken de noodzaak van aanpassing van de regelgeving en investeringen in infrastructuur.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

  • ESPO’s Roadmap om de doelstellingen van de Europese Green Deal in havens te implementeren
  • GreenVoyage2050: Toolkit voor havenemissies, Gids nr. 2: Ontwikkeling van strategieën voor de vermindering van havenemissies 2.3 Stel doelstellingen voor de vermindering van vervuilende stoffen vast.
  • De haven van Rotterdam streeft naar een klimaatneutrale en circulaire haven, waarbij specifieke interventies en doelstellingen centraal staan .
  • Energiebeheersystemen: Systemen zoals ISO 50001 kunnen als leidraad dienen voor het vaststellen van doelstellingen voor energie-efficiëntie.
  • EN 16247 – Energieaudit : Europese norm voor het uitvoeren van energieaudits bij diverse organisaties. Het schetst een systematische aanpak om het energieverbruik te beoordelen, efficiëntiemogelijkheden te identificeren en maatregelen voor verbetering aan te bevelen.
  • Californië breidt de emissievoorschriften voor schepen in de haven uit : beschrijft de uitbreiding van de emissievoorschriften in de havens van Californië, wat trends in de richting van strengere handhaving aangeeft .
  • De onderstaande voorbeelden weerspiegelen gerichte interventies voor duurzaamheid en efficiëntie en bieden modellen voor het stellen van kwantificeerbare doelen binnen het Masterplan. Benadrukt de impact van innovatie en technologische upgrades:

Stel kwantificeerbare doelstellingen vast voor energie-efficiëntie, integratie van hernieuwbare energie en emissiereductie.

SEANERGY D2.3 : Analyse van regionale workshopresultaten (4): Kan als leidraad dienen voor het identificeren van interventies en het stellen van kwantificeerbare doelen. Aanbevelingen voor het bevorderen van het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en alternatieve brandstoffen (5): Relevant voor het vaststellen van doelstellingen voor energie-efficiëntie en de integratie van hernieuwbare energie.

Details van stappen

Definieer de methodologie voor planning, inclusief het gebruik van projectmanagementframeworks zoals PDCA (Plan-Do-Check-Act) om continue verbetering te garanderen.

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGY D1.1 Hoofdstuk 5: Het rapport schetst een stakeholdermanagementcyclus (Tabel 1, pag. 14) die kan worden aangepast om methodologieën te definiëren voor de planning en voortdurende verbetering van de energietransities in de havens.

SEANERGY D2.2 : Afgeleid van de participatieve benaderingen die in alle workshops zijn besproken: De gezamenlijke inspanning en integratie van verschillende perspectieven bieden een blauwdruk voor de planningsmethodologie.

SEANERGY D2.3 , paragraaf 3.5 Belangrijkste bevindingen uit interviews met belanghebbenden in de haven: De aanpak van het SEANERGY-project, waarbij inzichten van belanghebbenden worden geïntegreerd en de nadruk wordt gelegd op duurzame en technologische innovaties, dient als methodologie voor planning. De gestructureerde aanpak van het project voor het aanpakken van uitdagingen in de maritieme sector weerspiegelt de nadruk op PDCA (Plan-Do-Check-Act) en voortdurende verbetering.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

Selecteer geschikte technologische opties, rekening houdend met haalbaarheid, kosteneffectiviteit en impact.

SEANERGY D1.2 : Catalogus van technologieën

SEANERGY D2.3: Methodologie (2): Komt rechtstreeks overeen met het definiëren van de methodologie voor planning.

Ontwikkeling van aanbevelingen (2.4): Ondersteunt het selecteren van technologische opties en projectmanagementkaders.

Details van stappen

  • Ontwikkel een alomvattend plan, inclusief GANTT-diagrammen, mijlpalen en resultaten voor elke fase van de transitie.
  • Geef een overzicht van de benodigde middelen, inclusief menselijke, financiële en technologische middelen.

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGY D1.1 : Hoewel het rapport zich richt op stakeholdermanagement in plaats van op specifieke projectplanningsinstrumenten zoals GANTT-diagrammen, ondersteunt de gestructureerde benadering van stakeholderbetrokkenheid (secties 5.1-5.5) een alomvattende planning door ervoor te zorgen dat alle relevante partijen in aanmerking worden genomen.

SEANERGY D2.2 Workshop Bevindingen van regionale workshop 4: Regio Zuidoost-Europa (door DAFNI): Strategieën voor het bevorderen van de groene transitie, inclusief aanpassing van de regelgeving, strategische infrastructuurplanning, innovatie en samenwerking, werden geschetst.

SEANERGY D2.3 : Aangepaste regionale factsheets met aanbevelingen (6): Een sjabloon voor het ontwikkelen van alomvattende plannen met GANTT-diagrammen, mijlpalen en resultaten. Bovendien biedt paragraaf 3.5 Belangrijkste bevindingen uit interviews met havenbelanghebbenden: de uitgebreide analyse van opleidingsbehoeften, principes van de circulaire economie en het belang van samenwerking tussen havens en havens een gedetailleerde basis voor het ontwikkelen van een plan. Dit omvat het schetsen van GANTT-grafieken, mijlpalen en resultaten voor technologie-upgrades en infrastructurele veranderingen.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

Details van stappen

Betrek belanghebbenden bij het planningsproces via workshops en overleg om doelstellingen op één lijn te brengen en inzichten te verzamelen.

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGY D1.1 : Het rapport is gericht op effectief stakeholdermanagement en biedt een gedetailleerde aanpak voor het betrekken van stakeholders bij het planningsproces, wat aansluit bij stap 2.6.

SEANERGY Deliverable D2.1 , “2.2.1 Belang van belanghebbenden voor de energietransitie in de haven”: Benadrukt de noodzaak van het begrijpen van en reageren op belanghebbenden om machtsmisbruik te minimaliseren en een succesvolle energietransitie te faciliteren.

SEANERGY D2.3 , sectie 3.5 Belangrijkste bevindingen uit interviews met belanghebbenden in de haven: Het document benadrukt de cruciale rol van samenwerking tussen belanghebbenden in verschillende sectoren, waaronder experts uit de industrie, beleidsmakers en academische instellingen, bij het aansturen van duurzame veranderingen en het op één lijn brengen van doelstellingen.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

Coördineren met beleidsmakers, experts uit de sector en technologieleveranciers om de uitvoerbaarheid en effectiviteit van het plan te garanderen.

SEANERGY D2.2 : Afgeleid uit de nadruk op samenwerking in alle workshops: De betrokkenheid van diverse belanghebbenden in de workshops benadrukt het belang van coördinatie van belanghebbenden.

SAENERGY D2.3 : Interviews met belanghebbenden en belangrijkste bevindingen (2.2): Biedt inzicht in het betrekken van belanghebbenden bij het planningsproces. Belangrijkste bevindingen uit interviews met belanghebbenden in de haven (3.5): Faciliteert de coördinatie met verschillende belanghebbenden.

Details van stappen

Plan voor de ontwikkeling en levering van trainingsprogramma’s om belanghebbenden uit te rusten met de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor de transitie.

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGY Deliverable D2.1 , “3.3.1 Uitdagingen en kansen” en “3.3.2 Vrouwen in de haven van de mondiale toeleveringsketen”: Behandelt strategieën voor het overbruggen van genderkloven en het bevorderen van gelijkheid volgens de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

SEANEGY D2.2 : Afgeleid uit de discussies over onderzoek en ontwikkeling in regionale workshop 1: Baltische-Atlantische-Noord-regio’s (door WMU): De behoefte aan trainingsprogramma’s ter ondersteuning van de transitie werd benadrukt als essentieel.

SEANERGY D2.3 : Onderwijs- en trainingsprogramma’s (5.4): sluit rechtstreeks aan bij de behoefte om trainingsprogramma’s te ontwikkelen en te leveren.

SEANERGY D2.3 , sectie 3.5 Belangrijkste bevindingen uit interviews met belanghebbenden in de haven: Het onderstreept de cruciale behoefte aan uitgebreide trainingsprogramma’s om de transitie van de beroepsbevolking naar groenere praktijken te ondersteunen, waarbij de nadruk wordt gelegd op de ontwikkeling van vaardigheden op het gebied van nieuwe technologieën en duurzame praktijken.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

Details van stappen

Ontwikkel een financieel model ter ondersteuning van het plan, waarbij financieringsbronnen, investeringsbehoeften en kostenbesparingsmogelijkheden worden geïdentificeerd.

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGY D2.2 : Afgeleid van discussies in regionale workshop 3: Regio Zuidwest-Europa (door FV): Uitdagingen bij het balanceren van de kosten van het koolstofarm maken met langetermijnvoordelen en de rol van financiële steunmechanismen werden benadrukt.

SEANERGY D2.3 : Hoewel niet expliciet vermeld in de te leveren inhoud, kan de financiële planning worden afgeleid uit de aanbevelingen ter bevordering van het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en alternatieve brandstoffen (5) en op maat gemaakte regionale factsheets met aanbevelingen (6), aangezien daarin waarschijnlijk financieringsbronnen en -bronnen worden besproken. investeringsbehoeften.

SEANERGY D2.3 , sectie 3.5 Belangrijkste bevindingen uit interviews met belanghebbenden in de haven: Hoewel het document niet expliciet financiële modellen beschrijft, duidt de nadruk op ondersteuning door de regelgeving, prikkels voor projecten op het gebied van duurzame energie en de economische voordelen van de invoering van groene energie op gebieden voor financiële steun. plannings- en investeringsbehoeften.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

Details van stappen

  • Voer een grondige risicobeoordeling uit om potentiële uitdagingen en onzekerheden in het transitieproces te identificeren.
  • Ontwikkel strategieën voor risicobeperking en -beheer.

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGY Deliverable D2.1 , “4 Deel drie – Sleutelinstrumenten en certificeringen voor de energietransitie in de haven”: pleit voor voortdurende monitoring en evaluatie van instrumenten en certificeringen om de zich ontwikkelende uitdagingen in de maritieme en havensector aan te pakken.

SEANERGY 2.2 : Gebaseerd op economische en regelgevende uitdagingen besproken in Regionale Workshop 3: Regio Zuidwest-Europa (door FV), werden economische risico’s, regelgevende uitdagingen en onzekerheden met betrekking tot nieuwe technologieën en brandstoffen besproken.

SEANERGY D2.3 : Risicobeoordeling en -beheer kunnen indirect worden behandeld via verschillende secties waarin barrières en mogelijkheden worden besproken, zoals sociale barrières en mogelijkheden (4.1), economische barrières en mogelijkheden (4.2) en technologische barrières en mogelijkheden (4.3).

SEANERGY D2.3 , paragraaf 3.5. Belangrijkste bevindingen uit interviews met belanghebbenden in de haven: De behoefte aan een grondig begrip van de uitdagingen en kansen van de maritieme sector en het belang van regelgevings- en beleidskaders suggereert een basis voor risicobeoordeling, het identificeren van potentiële uitdagingen en het ontwikkelen van mitigatiestrategieën.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

Details van stappen

Onderzoek en evalueer voortdurend opkomende technologieën en innovaties die kunnen worden geïntegreerd in het plan om de efficiëntie en duurzaamheid te verbeteren.

SEANERGY-tools en -gidsen

Het SEANERGY D1.1- rapport benadrukt het belang van samenwerking met belanghebbenden, waaronder technologieleveranciers en onderzoekers, wat cruciaal is voor het verkennen en integreren van nieuwe technologieën in het Masterplan.

SEANERGY D2.2 : Bevindingen van regionale workshop 2: binnenwateren (door EHOO) en regionale workshop 3: regio Zuidwest-Europa (door FV): benadrukte de noodzaak om opkomende technologieën te onderzoeken, het belang van stroomvoorziening op land en de adoptie ervan van alternatieve energiebronnen.

SEANERGY D2.3 : Technologische innovatiebenaderingen (5.5): Specifiek gericht op het verkennen en evalueren van opkomende technologieën voor het verbeteren van de efficiëntie en duurzaamheid.

SEANERGY D2.3 : sectie 3.5 Belangrijkste bevindingen uit interviews met belanghebbenden in de haven: Voortdurende verkenning en evaluatie van opkomende technologieën en innovaties worden benadrukt door voorbeelden van succesvolle groene initiatieven en de adoptie van nieuwe brandstoffen en verbeteringen van de energie-efficiëntie.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

Details van stappen

Zorg ervoor dat de financiële middelen aansluiten bij de doelstellingen van het SEANERGY-project. Implementeer financiële controles en rapporteermechanismen zoals uiteengezet in WP3.Revi

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGY D1.1 Hoofdstuk 5. Beheer van belanghebbenden door middel van het in kaart brengen en analyseren: Het in kaart brengen van belanghebbenden om ervoor te zorgen dat de financiële middelen aansluiten bij de projectdoelen, vooral door middel van prioritering (5.2) en monitoring (5.5) processen.

SEANERGY D2.1 Inzichten over barrières en oplossingen voor de financiering van groene infrastructuur kunnen helpen de financiële middelen af te stemmen op de doelstellingen van het SEANERGY-project.

SEANERGY D2.3 : Secties over de adoptie van koolstofarme en alternatieve brandstoftechnologieën (3.1), beleidsmaatregelen voor het koolstofvrij maken (3.3) en aanbevelingen voor regelgevende maatregelen (5.1) behandelen de afstemming van financiële middelen op projectdoelen, inclusief financiële controles en rapportagemechanismen.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

  • Europese Investeringsbank (EIB) en Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI): De EIB biedt leningen en financiële instrumenten aan voor energieprojecten, waarbij de nadruk ligt op energie-efficiëntie, hernieuwbare energie en meer. Het EFSI heeft tot doel particuliere investeringen te mobiliseren in strategische projecten, waaronder projecten die verband houden met de energietransitie:
    • Europese Investeringsbank – Energieprojecten
    • Europees Fonds voor strategische investeringen
    • CEF-fondsen
    • Horizon EU
    • Innovatiefonds

Details van stappen

Voer de geplande trainingsmodules en omscholingsinitiatieven uit, waarbij de best practices van het kennisuitwisselingsplatform van het project worden geïntegreerd.

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGY D1.1 paragraaf 5.4.2. Evaluatie van de betrokkenheid van belanghebbenden Stelt voor om de opleidingsbehoeften en de ontwikkeling van vaardigheden te beoordelen als onderdeel van de evaluatie van de betrokkenheid van belanghebbenden.

SEANERGIE D2.1 Identificeert kennisbeperkingen die kunnen worden aangepakt via gerichte trainingsmodules.

SEANERGY D2.3 : Onderwijs- en trainingsprogramma’s (5.4) en discussies over de ontwikkeling van personeel (3.5.2) reflecteren op trainingsmodules, omscholingsinitiatieven en de integratie van best practices van het projectplatform.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

Details van stappen

Haveninfrastructuur voorbereiden en aanpassen in overeenstemming met de technologische en operationele veranderingen die in de projectresultaten zijn geïdentificeerd.

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGY D1.1 Hoofdstuk 5.1 Stap één: Identificatie van belanghebbenden die relevant zijn voor veranderingen in de infrastructuur, waaronder havenautoriteiten en technologieleveranciers.

SEANERGY D1.2 Catalogus van technologieën: Lijst van technologieën die kunnen worden geïmplementeerd bij de ontwikkeling van haveninfrastructuur, inclusief technologieën voor elektriciteitsproductie en energie-efficiëntie.

SEANERGY D1.3 Directe relevantie via de LCA-analyse van havens, waaruit blijkt waar aanpassingen aan de infrastructuur de milieueffecten kunnen verminderen.

SEANERGY D2.1 Bespreekt groene infrastructuur en de noodzaak van aanpassing die relevant is voor aanpassingen aan de haveninfrastructuur.

SEANERGY D2.3 : De focus van het document op energie-efficiëntie, de transitie naar groene energie en de infrastructuur voor alternatieve brandstoffen in paragraaf (3.1) ondersteunt de voorbereiding en aanpassing van de haveninfrastructuur.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

Details van stappen

Ontwikkel een gedetailleerd monitoringplan om de voortgang van de implementatie te volgen ten opzichte van de doelstellingen van het Masterplan, inclusief feedbacksystemen voor voortdurende verbetering.

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGY D1.3 is direct relevant, biedt een basis voor milieuprestaties en impactreductie en ondersteunt de ontwikkeling van monitoringplannen.

SEANERGY D2.1 Oplossingen voor het overwinnen van barrières zouden als basis kunnen dienen voor de ontwikkeling van een alomvattend monitoringplan.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

Details van stappen

Implementeer bestuursstructuren, zorg ervoor dat alle belanghebbenden zich bewust zijn van hun rol en dat er een duidelijk besluitvormingsproces is, zoals voorgesteld door de WP3-activiteiten.

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGY D1.1 Hoofdstuk 5.4: Strategieën voor de implementatie van de governancestructuur en het vergroten van de betrokkenheid van belanghebbenden.

SEANERGY D1.3 ESG-beoordelingen benadrukken het belang van het integreren van duurzaamheid in bestuursstructuren en de betrokkenheid van belanghebbenden.

SEANERGY D2.1 benadrukt het belang van de betrokkenheid van belanghebbenden en zou richting kunnen geven aan de implementatie van bestuursstructuren.

SEANERGY D2.3 : De paragrafen over beleidsmaatregelen (3.3) en sociale innovatie (3.4) suggereren de implementatie van bestuursstructuren en de betrokkenheid van belanghebbenden.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

Details van stappen

Ga door met de implementatie van de gekozen technologieën en zorg ervoor dat ze in lijn zijn met de aanbevelingen van de knowhow van de belanghebbenden en de catalogus van technologieën.

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGIE D1.2 Catalog of Technologies biedt een catalogus van technologieën voor integratie in maritieme en havenactiviteiten, inclusief brandstofproductie en koolstofafvang.

SEANERGY D1.3 LCA-resultaten kunnen als leidraad dienen voor de selectie van duurzame technologieën voor inzet in havenactiviteiten.

SEANERGIE D2.1 Biedt inzicht in technologische barrières en oplossingen die de implementatie van technologie kunnen vergemakkelijken.

SEANERGY D2.3 : Het document legt de nadruk op technologie via discussies over digitalisering, alternatieve brandstoffen en automatisering (3.1), naast technologische innovatiebenaderingen (5.5).

Externe hulpmiddelen en handleidingen

Details van stappen

Implementeer operationele veranderingen, monitor hun impact en zorg ervoor dat ze bijdragen aan de transitie naar milieuverantwoord gedrag zoals uiteengezet in de Subsidieovereenkomst.

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGY D1.1 Hoofdstuk 5. Door middel van het in kaart brengen en analyseren benadrukt stakeholdermanagement de rol van stakeholdermanagement bij operationele veranderingen richting duurzaamheid.

SEANERGY D1.2 Hoofdstuk 2 Catalogus van technologieën De opgesomde technologieën ondersteunen operationele veranderingen in de richting van duurzaamheid, waaronder verschillende brandstofopties en maatregelen voor energie-efficiëntie.

SEANERGY D2.1 De focus van het document op het overwinnen van barrières voor de energietransitie ondersteunt operationele veranderingen in de richting van duurzaamheid.

SEANERGY D2.3 : Het document pleit voor operationele veranderingen in de richting van milieuverantwoord gedrag door middel van best practices en de analyse van succesgevallen.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

Details van stappen

Evalueer regelmatig het implementatieproces, trek gepersonaliseerde aanbevelingen uit de vastgelegde gegevens en gebruik het feedbackloopsysteem voor de verbetering van het Masterplan.

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGY D1.1 Hoofdstuk 6. Conclusie en aanbeveling: Aanbevelingen voor continue evaluatie en verbetering op basis van feedback van belanghebbenden en projectresultaten.

SEANERGY D1.2 Hoofdstuk 3 Benadrukt de noodzaak van voortdurende evaluatie en aanpassing van technologieën om bij te blijven met de inspanningen om de economie koolstofarm te maken.

SEANERGIE D2.1 Aanbevelingen voor het overwinnen van kennisbeperkingen kunnen de evaluatie- en verbeteringsprocessen informeren.

SEANERGIE D2.3 : Hoewel specifieke paragrafen over evaluatie en voortdurende verbetering niet direct worden genoemd, kunnen gerelateerde aspecten worden gevonden in de aanbevelingen en analyses van barrières en mogelijkheden (paragrafen 4 en 5).

Externe hulpmiddelen en handleidingen

Details van stappen

Documenteer het implementatieproces uitgebreid, zoals bepaald door WP3, waarbij transparantie en verantwoording worden gewaarborgd.

SEANERGY-tools en -gidsen

SEANERGY D1.1 Hoofdstuk 5.4.3. Communicatie: schetst het belang van uitgebreide documentatie en rapportage als onderdeel van communicatiestrategieën voor belanghebbenden.

SEANERGIE D2.1 Het document is een voorbeeld van uitgebreide rapportage over de kennisbeperkingen van belanghebbenden, in lijn met doelstellingen op het gebied van transparantie en verantwoording.

SEANERGY D2.3 : Het alomvattende karakter van het document, inclusief de gedetailleerde aanbevelingen en succescasestudies, sluit aan bij de intentie om het implementatieproces transparant en verantwoord te documenteren.

Externe hulpmiddelen en handleidingen

How you rate the SEARNERGY Mater Plan?

Click on a star to rate it!

5 of 5.0 | 3 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *